ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι το FBI ερευνά τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι το FBI ερευνά τον Τραμπ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα για να διαπιστώσουν εάν αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο, όταν ολοκλήρωσε τη θητεία του.

Ο Γκάρλαντ είπε ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την απόφαση για έρευνα στο σπίτι του Τραμπ και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τη δικαιοσύνη να αποσφραγίσει ένα ένταλμα έρευνας που κατατέθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης λόγω «ουσιαστικού δημόσιου συμφέροντος».

Υπενθυμίζεται ότι πράκτορες του FBI, εφοδιασμένοι με το απαραίτητο σχετικό ένταλμα, πραγματοποίησαν την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, έφοδο στην ιδιωτική οικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Αποστολή τους ήταν, όπως λέγεται, να διαπιστώσουν εάν ο 76χρονος Τραμπ έχει μεταφέρει στην οικία του απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος για διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία ο πρώην πρόεδρος θα έπρεπε να είχε – βάσει νόμου – προ πολλού επιστρέψει στην υπηρεσία Εθνικών Αρχείων (National Archives) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέχρι πρότινος, δεν είχε υπάρξει απάντηση στο ερώτημα τι αφορούσε η έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Τις κούτες που πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021; Τις ευθύνες του για την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο; Τις υποθέσεις οικονομικής απάτης για τις οποίες διενεργείται έρευνα σε βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του, στη Νέα Υόρκη;

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή