Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει «λόμπινγκ» εναντίον της Τουρκίας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει «λόμπινγκ» εναντίον της Τουρκίας

«Ενώ η Τουρκία δείχνει θέληση να λύσει όλα τα προβλήματα ολοκληρωμένα, η Ελλάδα παίζει με τον χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αρνείται να συζητήσει με την Τουρκία καθώς και ότι έχει ξεκινήσει δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της.

«Εκτός από το λόμπινγκ και την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελλάδα κατά της Τουρκίας, είχαμε κάποιες γρήγορες συναντήσεις… Ο υπουργός Άμυνάς μας είχε χαιρετισμό με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας στη συνάντηση του ΝΑΤΟ. Είδα τον Δένδια να περνάει στη Μαδρίτη, είπαμε ένα “γεια”. Πέρα από αυτά, δεν έγινε συνάντηση», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Ενώ η Τουρκία δείχνει θέληση να λύσει όλα τα προβλήματα ολοκληρωμένα, η Ελλάδα παίζει με τον χρόνο… Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Φέραμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα διεθνή fora. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης», είπε.

«Η ΕΕ θα ήταν “παγκόσμιος παίκτης” αν αποδεχόταν την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ, αν είχαμε κάνει βήματα μαζί» υποστήριξε δε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο κοινός μηχανισμός που υπεγράφη με σχετικό μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας «για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Άγκυρας» θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου δήλωσε εξάλλου ο Τσαβούσογλου.

«Αλλά ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης και την Ειρηνευτική Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα εξοπλίζει», δήλωσε.

«Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Το αναφέραμε και σε άλλες χώρες. Και θα το παρακολουθούμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή