Νέα Υόρκη: Άλογο καταρρέει στη μέση του δρόμου από τη ζέστη

Νέα Υόρκη: Άλογο καταρρέει στη μέση του δρόμου από τη ζέστη

Άλογο, που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε εν μέσω καύσωνα το απόγευμα της Πέμπτης στο Μανχάταν. Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση των αμαξών εντός της πόλης.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλογο, που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε το απόγευμα (τοπική ώρα) της Πέμπτης στο Μανχάταν, εξουθενωμένο και «σκασμένο» από τη ζέστη.

Η θερμοκρασία στην περιοχή εκείνη την ώρα προσέγγιζε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο επιχείρησαν να το συνεφέρουν, βρέχοντάς το με κρύο νερό. Λίγη ώρα νωρίτερα ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, ο αμαξάς είχε επιχειρήσει να το επαναφέρει στα πόδια του με… καμτσικιές, προκαλώντας την αντίδραση των περαστικών.

Τελικώς, το άλογο κατάφερε να σηκωθεί έπειτα από περίπου 45 λεπτά και μεταφέρθηκε, με ειδικό τρέιλερ της αστυνομίας, σε ιδιωτικό στάβλο.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, φιλοζωϊκές οργανώσεις επαναφέρουν εμφατικά το αίτημα περί απαγόρευσης της χρήσης αλόγων που κινούν άμαξες εντός του αστικού τοπίου.

Μέλη του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους αμαξάδες υποστηρίζουν, ωστόσο, πως το εν λόγω άλογο δεν κατέρρευσε από τη ζέστη ή την υπερκόπωση αλλά επειδή ήταν άρρωστο.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή