ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει νομοσχέδιο με δαπάνες-μαμούθ για το κλίμα

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει νομοσχέδιο με δαπάνες-μαμούθ για το κλίμα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι θα επικυρώσει το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 430 δισεκ. δολαρίων για το κλίμα και τη δημόσια υγεία την επόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται το σημαντικότερο που έχει καταρτιστεί ποτέ στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θεωρείται πως θα βάλει τη χώρα στον σωστό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πέραν αυτού, θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Η οριστική έγκρισή του από το Κογκρέσο αποτελεί πολιτική νίκη που ήθελε διακαώς ο κ. Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

«Σχεδιάζω να υπογράψω» το κείμενο «την επόμενη εβδομάδα», ενώ «την 6η Σεπτεμβρίου θα οργανώσουμε γιορτή στον Λευκό Οίκο για να τιμήσουμε αυτό το ιστορικό νομοθέτημα», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν μέσω Twitter.

Το Κογκρέσο εγκρίνει το σχέδιο νόμου

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε χθες Παρασκευή οριστικά το σχέδιο νόμου για τις επενδύσεις που ήθελε ο Τζο Μπάιντεν στους τομείς του κλίματος και της υγείας, προσφέροντας μείζονα πολιτική νίκη στον Δημοκρατικό πρόεδρο, ενώ απομένει διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες ώσπου να διεξαχθούν οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.

Χάρη στην οριακή πλειοψηφία τους, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν το σχέδιο νόμου αυτό, που προβλέπει δημόσιες επενδύσεις 430 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την έγκρισή του από τη Γερουσία προ ημερών.

Το κείμενο, που θεωρείται ότι θα βάλει τις ΗΠΑ στον σωστό δρόμο για να επιτύχουν τους στόχους τους ως προς τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μένει πλέον μόνο να επικυρωθεί από τον κ. Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή