Σενάριο επιστροφής του Μπόρις Τζόνσον στη δημοσιογραφία – Η προοπτική της Daily Mail

Σενάριο επιστροφής του Μπόρις Τζόνσον στη δημοσιογραφία – Η προοπτική της Daily Mail

Δημοσιεύματα στη Βρετανία θέλουν τον Μπόρις Τζόνσον να επιστρέφει στη δημοσιογραφία έχοντας κάνει ήδη επαφές με την Daily Mail

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος του Μπόρις Τζόνσον στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Μεγάλης Βρετανίας μετρά αντίστροφα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian ο 58χρονος πολιτικός «ζυγίζει» τις επιλογές του για την επόμενη μέρα, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και η επιστροφή του στα γνώριμα για εκείνον λημέρια της δημοσιογραφίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον τρεις μέρες πριν την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούλιο του 2019, υπέγραψε το τελευταίο του άρθρο στη Daily Telegraph από την οποία αμειβόταν με 275.000 λίρες για 10 ώρες εργασίας το μήνα. Μετά το σκάνδαλο Partygate, όμως, και την επικριτική στάση που τήρησε η Telegraph, φαντάζει δύσκολο να επιστρέψει εκεί και θα πρέπει να βρει μία νέα «δημοσιογραφική στέγη», εάν τελικώς αποφασίσει να επιστρέψει στα ΜΜΕ. 

Η προοπτική της Daily Mail

Πηγές από τη Daily Mail διαρρέουν ότι ο ίδιος ο Τζόνσον έχει ρίξει «γέφυρες» με την εφημερίδα προκειμένου να αναλάβει μια στήλη μετά την αποχώρηση από την Downing Street. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια επωφελής συμφωνία και για τις δύο πλευρές.

Εικασίες αναφέρουν ότι ο Τζόνσον ετοιμάζεται να απονείμει τίτλο ευγενείας στον Πολ Ντάκρι – τον αρχισυντάκτη της μητρικής εταιρείας της Daily Mail. 

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ψάχνει κι άλλες πηγές εισοδήματος, καθώς ο μισθός του θα μειωθεί στο μισό, στις 84.000 λίρες, όταν αποχωρήσει από τη θέση. Έχει να αντιμετωπίσει και τα επακόλουθα ενός δαπανηρού διαζυγίου και το κόστος της διατροφής πολλών παιδιών.

Ένα ακόμη σημάδι της φημολογούμενης συνεργασίας είναι και η αλλαγή στάσης της Daily Mail που ακολούθησε μια σχεδόν υπερασπιστική γραμμή αναφορικά με το σκάνδαλο Partygate. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, η Mail συνέχισε να τον στηρίζει, παρότι τα άλλα συντηρητικά μέσα τάσσονταν εναντίον του. Προ ημερών, μάλιστα, κάλεσε τους Συντηρητικούς να σταματήσουν την έρευνα στη Βουλή των Κοινοτήτων σε βάρος του Τζόνσον.

Εάν ο Τζόνσον ενταχθεί στο δυναμικό της Daily Mail, αυτό θα κλείσει μία και καλή την πόρτα της Daily Telegraph. Ο Τζόνσον εργάστηκε ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, πριν επιστρέψει στη Βρετανία και ασχοληθεί με την πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ο Τζόνσον είχε δεχθεί πρόταση για θέση στην εφημερίδα, ενώ εκπρόσωπος της Daily Mail δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση του Guardian.

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή