Ρωσία: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Ο Σοϊγκού ανέφερε επίσης ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας σχεδιάζονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και ότι το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας στη Μόσχα, ο Σοϊγκού ανέφερε επίσης ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας σχεδιάζονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και ότι το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη «αρκετές φορές».

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εκ νέου χθες ότι αν συμβεί κάποια «καταστροφή» στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο, θα απειληθεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, καταλήφθηκε στις αρχές Μαρτίου από τον ρωσικό στρατό, στο αρχικό στάδιο της εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Από τα τέλη Ιουλίου, έχουν αναφερθεί πολλά πλήγματα του πυροβολικού στο εργοστάσιο αυτό, για τα οποία αλληλοκατηγορούνται τα εμπόλεμα μέρη, εγείροντας ανησυχίες πως μπορεί να προκληθεί πυρηνική καταστροφή. Το ζήτημα συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή