Ρωσία: Νεκρή από βόμβα κοντά στη Μόσχα η κόρη του «εγκεφάλου του Πούτιν»

Ρωσία: Νεκρή από βόμβα κοντά στη Μόσχα η κόρη του «εγκεφάλου του Πούτιν»

Τη ζωή της έχασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη ενός στενού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζωή της έχασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη ενός στενού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει το BBC, η Ντάρια Ντούγκινα έχασε τη ζωή της όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητό της, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της.

Θεωρείται ότι ο πατέρας της, ο Ρώσος υπερεθνικιστής φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν», μπορεί να ήταν ο στόχος της επίθεσης. 

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, πατέρας και κόρη επρόκειτο να επιστρέψουν από εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου με το ίδιο αυτοκίνητο, ωστόσο ο Ντούγκιν αποφασίσει να ταξιδέψει χωριστά την τελευταία στιγμή.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram -η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το BBC- φαίνεται να δείχνουν τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών προσεγγίζουν ένα φλεγόμενο όχημα.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών. Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Μάιο χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών» και δήλωσε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση.

Νωρίτερα φέτος οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Ντάρια Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από BBC, REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή