Ρωσία: Ακόμη 140.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις με διάταγμα Πούτιν

Ρωσία: Ακόμη 140.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις με διάταγμα Πούτιν

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2023

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας με 137.000 στρατιωτικούς, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι ο αριθμός του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων θα φθάσει από το 1,9 στα 2,04 εκατομμύρια άτομα. Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2023.

Το διάταγμα του Πούτιν δεν αναφέρει πώς θα επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά δίνει εντολή στην κυβέρνηση να διαθέσει τα αντίστοιχα κονδύλια.

Η Ρωσία δεν έχει ανακοινώσει πόσες απώλειες έχει υποστεί στην Ουκρανία από τις πρώτες εβδομάδες της εκστρατείας, όταν ανακοίνωσε ότι είχαν σκοτωθεί 1.351 στρατιώτες.

Δυτικές εκτιμήσεις λένε ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος, ενώ η Ουκρανία λέει ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί τουλάχιστον 45.000 Ρώσοι στρατιώτες από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Μπέρμποκ: Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί και το 2023 – Δεν ξέρουμε αν η Ουκρανία θα κερδίσει

«Δεν γνωρίζουμε αν η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο. Η πραγματικότητα είναι σκληρή», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, υποσχόμενη ταυτόχρονα ότι η Γερμανία και οι εταίροι της «θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί να κερδίσει». Η υπουργός προειδοποίησε ακόμη για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να συνεχιστεί και το 2023.

Η Ουκρανία «πολεμά εδώ και έξι μήνες για την ελευθερία της και για την ειρήνη, αλλά πολεμά και για την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης», τόνισε η κυρία Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή