Oscars: Η Ακαδημία ζήτησε από τον Κρις Ροκ να παρουσιάσει την τελετή του χρόνου – Η απάντησή του

Oscars: Η Ακαδημία ζήτησε από τον Κρις Ροκ να παρουσιάσει την τελετή του χρόνου – Η απάντησή του

Κατά τη διάρκεια πρόσφατου standup σόου του, ο Ροκ παρομοίωσε το χαστούκι με την οσκαρική ερμηνεία του Σμιθ ως ο μποξέρ Μοχάμεντ Άλι στη βιογραφική ταινία «Ali»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρις Ροκ αρνήθηκε την πρόταση να είναι οικοδεσπότης των βραβείων Όσκαρ 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. 
Κατά τη διάρκεια ενός standup σόου το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Αμερικανός κωμικός είπε ότι οι διοργανωτές των βραβείων του ζήτησαν να επιστρέψει για την παρουσίαση της πιο σημαντικής βραδιάς για την κινηματογραφική βιομηχανία. Να σημειωθεί ότι ο Ροκ ήταν οικοδεσπότης το 2005 και το 2016). 

Στα Όσκαρ 2022 και την ώρα που παρουσίαζε την κατηγορία «Καλύτερου Ντοκιμαντέρ», ο κωμικός δέχθηκε χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ επειδή έκανε ένα αστείο σχόλιο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ, Τζέιντα η οποία πάσχει από αλωπεκία. Ο Σμιθ αντιμετώπισε ποινές από την Ακαδημία και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα συμμετάσχει στα βραβεία. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη διάρκεια του standup σόου, ο Ροκ συνέκρινε το ενδεχόμενο αποδοχής για παρουσίαση των Όσκαρ με την επιστροφή στη σκηνή του εγκλήματος, κάνοντας αναφορά στη δίκη του Ο. Τζέι Σίμπσον που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Arizona Republic, κάποιος από το κοινό φώναξε «μίλησε για αυτό», αναφερόμενος στο χαστούκι από τον Σμιθ. Τότε ο Ροκ το παρομοίωσε με την οσκαρική ερμηνεία του Σμιθ ως ο μποξέρ Μοχάμεντ Άλι στη βιογραφική ταινία «Ali». 

«Είναι πιο σωματώδης από μένα. Η πολιτεία της Νεβάδα δεν θα ενέκρινε έναν καβγά μεταξύ των δυό μας». Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών δεν έκανε κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις δηλώσεις του Ροκ. 

Τον Απρίλιο, το συμβούλιο της Ακαδημίας απαγόρευσε τον Σμιθ από την έλευση στην τελετή των Όσκαρ ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση για 10 χρόνια. Μια εβδομάδα πριν από αυτή την απόφαση, ο Σμιθ αποσύρθηκε από μέλος της Ακαδημίας. 

Στις αρχές Αυγούστου, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας είπε ότι «δευσμεύεται να υπάρχει οικοδεσπότης στη διοργάνωση του 2023» μετά από τρια χρόνια χωρίς κάποιο συγκεκριμένο κεντρικό πρόσωπο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «ήδη ψάχνει συναδέρφους – κλειδιά» που θα τον βοηθήσουν. 

Επιπλέον, τόνισε: «Επιθυμούμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να διοργανώσουμε μια τελετή που τιμά το σινεμά. Εκεί εστιάζουμε αυτή τη στιγμή». 

Με πληροφορίες από το The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή