Ρωσία: Διευρύνει τη λίστα κυρώσεων κατά Ευρωπαίων – Στο στόχαστρο στρατιωτικοί αξιωματούχοι

Ρωσία: Διευρύνει τη λίστα κυρώσεων κατά Ευρωπαίων – Στο στόχαστρο στρατιωτικοί αξιωματούχοι

Σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απαγορεύει την είσοδο στην Ρωσία, σε ανώτατους στρατιωτικούς, υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και εκπροσώπους των εταιρειών όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε πλήθος πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απάντηση σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «μη φιλική αντιρωσική» πολιτική.

Σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απαγορεύει την είσοδο στην Ρωσία, σε ανώτατους στρατιωτικούς, υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και εκπροσώπους των εταιρειών όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να τους κατονομάζει.

Πούτιν: Επαίσχυντες οι κυρώσεις της Δύσης

Νωρίτερα σήμερα, σε ομιλία του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις δυτικές κυρώσεις κοντόφθαλμες και τόνισε ότι συνιστούν κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, η Δύση έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία με μια «επιθετική» απόπειρα να επιβάλει την κυριαρχία της ανά τον κόσμο, αλλά η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού βρίσκεται σε άνοδο.

«Μη αναστρέψιμες, ακόμη και τεκτονικές αλλαγές έχουν συντελεστεί στις διεθνείς σχέσεις. Ο ρόλος των δυναμικών, πολλά υποσχόμενων χωρών και περιοχών του κόσμου – κυρίως η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, έχει αυξηθεί σημαντικά», σημείωσε.

Ο Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις έχουν αντικαταστήσει την πανδημία του κορωνοϊού ως η βασική απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

«Αναφέρομαι στον πυρετό των κυρώσεων της Δύσης με την επαίσχυντη, επιθετική της προσπάθεια να επιβάλει μοντέλα συμπεριφοράς σε άλλες χώρες, για να τους στερήσει την εθνική τους κυριαρχία και να υποτιμήσει τις επιθυμίες τους», είπε.

«Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ακολουθούσε η Δύση συλλογικά επί δεκαετίες. Οι δυτικές χώρες παλεύουν να διατηρήσουν μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που έχει παρέλθει και η οποία ευνοεί μόνο τις ίδιες, να αναγκάσουν τους πάντες να ζήσουν σύμφωνα με τους άθλιους κανόνες τους οποίους εκείνες οι ίδιες επινόησαν και συστηματικά τους παραβιάζουν, κανόνες που διαρκώς αλλάζουν προς όφελός τους ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες», δήλωσε ο ηγέτης της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr