Τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος;

Τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος;

«Σύντομα θα έχουμε την απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί τόσες φορές: Πώς θα είναι ο Κάρολος ως βασιλιάς;», σημειώνουν οι Times του Λονδίνου, διερωτώμενοι εάν ο – γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες – Κάρολος θα είναι παρεμβατικός ως μονάρχης ή όχι.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 73 ετών πια, ο Κάρολος ήταν ο πρίγκιπας που περίμενε περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον μέχρι να ανέβει στον θρόνο. Και τώρα που έφθασε πια το πλήρωμα του χρόνου, όλοι αρχίζουν να διερωτώνται πώς θα είναι ο Κάρολος ως βασιλιάς; Παρεμβατικός ή μήπως όχι;

«Σύντομα θα έχουμε την απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί τόσες φορές: Τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος; Θα είναι ένας μονάρχης που θα παρεμβαίνει; Θα αλλάξει τη θεμελιώδη αντίληψή μας για το τι σημαίνει να είσαι σύγχρονος μονάρχης;», σημειώνουν σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου.

Μάλιστα, «το γεγονός πως ο Κάρολος προετοιμάζεται για αυτήν την στιγμή όλη την ενήλικη ζωή του παραδόξως κάνει τις προκλήσεις που εκείνος θα αντιμετωπίσει πιο δύσκολες, όχι ευκολότερες», σύμφωνα με την ανάλυση των Times.

«Η βρετανική μοναρχία ήταν πάντα ένα εργαλείο ήπιας ισχύος, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Ο Κάρολος είναι πιθανό να έχει τις δικές του απόψεις για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την ήπια ισχύ και την επιρροή του. Η μέχρι τώρα πορεία του μπορεί να προσφέρει κάποιες ενδείξεις για το πώς θα δράσει», σημειώνει από την πλευρά του το αμερικανικό Vox, υπενθυμίζοντας τις κλιματικές – περιβαλλοντικές ανησυχίες του πρώην πρίγκιπα και νυν βασιλιά.

Ο Κάρολος είχε κάνει λόμπινγκ για μια σειρά από διαφορετικά ζητήματα τις περασμένες δεκαετίες. Εάν ξεχωρίζει ωστόσο κάποιο μεταξύ αυτών των ζητημάτων, αυτό είναι το θέμα της προστασίας του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής το οποίο ο Κάρολος θέτει ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Με πληροφορίες από the Times, Vox

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή