Βερολίνο: Συνομιλίες Σολτς – Λαπίντ για φυσικό αέριο και αεράμυνα

Βερολίνο: Συνομιλίες Σολτς – Λαπίντ για φυσικό αέριο και αεράμυνα

«Θα αποτελέσουμε μέρος της προσπάθειας να αντικατασταθεί το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα αποτελέσουμε μέρος της προσπάθειας να αντικατασταθεί το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Ο Σολτς είπε, από την πλευρά του, πως η Γερμανία καταβάλλει προσπάθειες επί του παρόντος με στόχο να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια να απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Η Γερμανία βρίσκεται παράλληλα σε συνομιλίες με το Ισραήλ και για την αγορά του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Arrow 3.

«Το Ισραήλ θα διαδραματίσει ρόλο στην οικοδόμηση της νέας αμυντικής δύναμης της Γερμανίας, κυρίως στον τομέα της αεράμυνας», είπε ο Λαπίντ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς είπε πως η Γερμανία θα ενισχύσει την άμυνά της αγοράζοντας περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα στο μέλλον και αποκάλεσε το σύστημα Arrow 3 «υψηλής απόδοσης προσφορά» χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο Γερμανός καγκελάριος είπε πως δεν υπάρχει λόγος το Ιράν να απορρίψει τις προτάσεις των ευρωπαϊκών χωρών για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 και πως είναι λυπηρό που η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, από την άλλη, κάλεσε σε συλλογική δράση προκειμένου τον Ιράν να μην αποκτήσει πυρηνικά και είπε πως οι συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 απέτυχαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή