Ουκρανία: Στα όρια του κατεχόμενου Λουχάνσκ πλησιάζει ο ουκρανικός στρατός

Ουκρανία: Στα όρια του κατεχόμενου Λουχάνσκ πλησιάζει ο ουκρανικός στρατός

Συνεχίζεται η προέλαση και απειλούνται πλέον και οι ρωσικές θέσεις στο Ντονμπάς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Η προέλαση του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Χαρκόβου έχει φέρει πλέον το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο των μαχών κοντά στα σύνορα με την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, παραδέχθηκε εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών της περιοχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει ολόκληρο το Λουχάνσκ, τη μια από τις δύο περιφέρειες που αποτελούν την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανία, από τότε που εισέβαλαν για πρώτη φορά στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου με δεδηλωμένο στόχο να αποσπάσουν ολόκληρο το Ντονμπάς από τον έλεγχο του Κιέβου.

Ωστόσο, μια αστραπιαία ουκρανική αντεπίθεση την τελευταία εβδομάδα απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις και φέρνει τη νέα γραμμή του μετώπου πιο κοντά στα αυτοαποκαλούμενα σύνορα του Λουχάνσκ, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής του Λουχάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο στο πρακτορείο TASS την Τετάρτη.

Ήδη ουκρανικά πυρά σφυροκοπούν εξ αποστάσεως ρωσικές θέσεις στο Λουχάνσκ: «Χθες, προχθές και σήμερα, οι βομβαρδισμοί άρχισαν να αυξάνονται εκθετικά», είπε ο Αντρέι Μαρότσκο.

Ο φιλορώσος επιτελής παραδέχθηκε στο ρωσικό πρακτορείο ότι «η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη, σε ορισμένες περιοχές της περιοχής η γραμμή επαφής έχει πλησιάσει πολύ κοντά στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, είναι περίπου ήδη 10 χιλιόμετρα από τη γραμμή επαφής. Αυτό είναι πολύ λίγο, ας πούμε, για στρατιωτικές επιχειρήσεις», είπε. 

Το Λουχάνσκ έπεσε εξ ολοκλήρου στα χέρια των Ρώσων και των αυτονομιστών με την κατάληψη των δίδυμων πόλεων του Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή: Reuters, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr