ΗΠΑ: Μετά τις αποτυχίες στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έγιναν πιο σκληροί στη Συρία

ΗΠΑ: Μετά τις αποτυχίες στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έγιναν πιο σκληροί στη Συρία

Η εκτίμηση ανήκει σε διοικητή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός άρχισε να συμπεριφέρεται πιο επιθετικά στη Συρία, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Αυτή η εκτίμηση έγινε από τον διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Αντιστράτηγο Άλεξ Γκρίνκεβιτς, σύμφωνα με το CNN.

«Η ρωσική παρουσία στη Συρία έγινε, κατά τη γνώμη μου, πιο επιθετική μετά την εισβολή στην Ουκρανία», είπε ο στρατηγός σε διάσκεψη στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παρατηρούν από τους Ρώσους «αύξηση της πίεσης τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος».

Έτσι οι Αμερικανοί πιλότοι αναγκάζονται να αναχαιτίζουν και να συνοδεύουν ρωσικά αεροσκάφη σχεδόν καθημερινά.

«Κάποιοι από τους Ρώσους διοικητές, ειλικρινά, απέτυχαν στην Ουκρανία… Και τώρα βρίσκονται στη Συρία προσπαθώντας να ανακτήσουν το όνομα και τη θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουν, αν και προσπαθούν να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Γκρίνκεβιτς.

Όπως ανέφερε η Ukrinform, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσία έχει χάσει εδώ και καιρό το πλεονέκτημά της στον ουρανό της Ουκρανίας, κάτι που είναι ένας από τους κύριους λόγους για την «ευθραυστότητα» του επιχειρησιακού της σχήματος.

Πηγή: CNN, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή