Βρετανός Υπ. Άμυνας: Ομολογία ήττας η ρωσική επιστράτευση

Βρετανός Υπ. Άμυνας: Ομολογία ήττας η ρωσική επιστράτευση

Ο Πούτιν στέλνει Ρώσυς πολίτες στον θάνατο, υπογράμμισε ο Μπεν Γουάλας

50" χρόνος ανάγνωσης

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι η μερική επιστράτευση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελεί παραδοχή του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «η εισβολή του αποτυγχάνει».

«(Ο Πούτιν) και ο υπουργός Άμυνας του έχουν στείλει δεκάδες χιλιάδες δικούς τους πολίτες στο θάνατο, ανεπαρκώς εξοπλισμένους και κακώς καθοδηγούμενους», ανέφερε ο κ. Γουάλας σε δήλωση.

«Καμία ποσότητα απειλών και προπαγάνδας δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Ουκρανία κερδίζει αυτόν τον πόλεμο, η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη και η Ρωσία γίνεται παγκόσμιος παρίας», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός, από τους πλέον σθεναρούς υποστηρικτές του Κιέβου στον πόλεμο αυτόν.

Σε διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την υπογραφή διατάγματος για τη μερική επιστράτευση των Ρώσων έναντι αυτού που αποκάλεσε επίθεση από τη Δύση για την καταστροφή της Ρωσίας. Αργότερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού διευκρίνισε ότι η επιστράτευση θα αφορά (προς το παρόν) μόνο στο 1,1% του διαθέσιμου έμψυχου δυναμικού της Ρωσίας, δηλαδή σε 300.000 εφέδρους.

Πηγή: Reuters