Τουρκία: Πιθανή στροφή Ερντογάν υπέρ κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Τουρκία: Πιθανή στροφή Ερντογάν υπέρ κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη την Παρασκευή για τις οικονομικές σχέσεις με τη Μόσχα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της Άγκυρας έναντι της Μόσχας διαφαίνεται από την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να εξετάσει την Παρασκευή σε έκτακτο συμβούλιο στο κορυφαίο επίπεδο, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, τις συμφωνίες με τη Ρωσία και την επιβολή πιθανών κυρώσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει την Παρασκευή σε κυβερνητική διάσκεψη που μεταξύ άλλων θα επανεξετάσει τις συμφωνίες τις Άγκυρας με τη Μόσχα και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

Ήδη δύο τουρκικές τράπεζες συμμορφώθηκαν με τις Δυτικές επιταγές για αποφυγή χρήσης του ρωσικού συστήματος πληρωμών Μιρ, και στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου στην Τουρκία πρόκειται να βρίσκεται η γενική στάση του τουρκικού τραπεζικού συστήματος έναντι του Μιρ.

Η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει εφαρμόσει τις Δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο το ταξίδι του κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο του ΟΗΕ μπορεί να σηματοδοτήσει τροποποίηση της τουρκικής ουδετερότητας.

Το Ρόιτερς ανέφερε ακόμη ότι στο συμβούλιο της Παρασκευής θα εξεταστούν και άλλα θέματα οικονομικής φύσεως, όπως η πορεία του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης και η γενική οικονομική κατάσταση στη χώρα, όπου ο επίσημος πληθωρισμός ξεπέρασε το 81% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή