Μόσχα: 4,3 εκατ. Ουκρανοί πολίτες έχουν περάσει στη Ρωσία από τον Φεβρουάριο

Μόσχα: 4,3 εκατ. Ουκρανοί πολίτες έχουν περάσει στη Ρωσία από τον Φεβρουάριο

Οι Ρώσοι στήνουν κάλπες των δημοψηφισμάτων και σε ρωσικές πόλεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και του Ντονμπάς από τον Φεβρουάριο έχει ξεπεράσει τα 4,3 εκατομμύρια, δήλωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο ρωσικό πρακτορείο TASS την Παρασκευή, ημέρα έναρξης τον λεγόμενων δημοψηφισμάτων σε τέσσερις κατεχόμενες περιφέρειες της Ουκρανίας σχετικά με την απορρόφησή τους από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 664.000 παιδιών, έφτασαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Φεβρουάριο από την Ουκρανία και το Ντονμπάς. Από αυτόν τον αριθμό, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι “πολίτες” των [αυτοανακηρυγμένων] Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σχεδόν 38.000 άτομα βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων 12.000 παιδιών, κατά τους Ρώσους. Τους παρέχεται τροφή, ιατρική και νομική βοήθεια.

Με απόφαση της Μόσχας, σε όλους τους αφιχθέντες πρόσφυγες που υπέβαλαν αιτήσεις καταβάλλεται εφάπαξ οικονομική βοήθεια 10 χιλιάδων ρουβλιών (172 ευρώ) ανά άτομο. Συνολικά, έχουν ήδη πληρωθεί περισσότερα από 8,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (150 εκατ. ευρώ).

Οι Ρώσοι στήνουν κάλπες των δημοψηφισμάτων και σε ρωσικές πόλεις, λέγοντας ότι με τόσους πρόσφυγες από τις… απελευθερωμένες όπως τις λένε περιοχές θα πρέπει οι προερχόμενοι από το Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα να μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και επί ρωσικού εδάφους.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT