Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το απόγευμα της Παρασκευής τοπική ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το απόγευμα της Παρασκευής τοπική ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η έκρηξη ακούστηκε από κεντρικό τμήμα της πόλης. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος κρύβεται πίσω από την έκρηξη, την οποία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Μάρτυρας που επικαλείται το Reuters άκουσε την έκρηξη την ώρα της απογευματινής προσευχής στο Wazir Akbar Khan, περιοχή της πρωτεύουσας που παλαιότερα φιλοξενούσε την «πράσινη ζώνη» της πόλης, όπου βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και τώρα ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Πολλές θανατηφόρες εκρήξεις έχουν σημειωθεί σε τζαμιά κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής τους τελευταίους μήνες. Την ευθύνη για ορισμένες από τις επιθέσεις έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή