Μαχμούντ Αμπάς: Το Ισραήλ να επιστρέψει στo τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Μαχμούντ Αμπάς: Το Ισραήλ να επιστρέψει στo τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Από το βήμα του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε τη δήλωση του Γιαίρ Λαπίντ για λύση δύο κρατών στο ζήτημα της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης και τον κάλεσε σε άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις

53" χρόνος ανάγνωσης

Από το βήμα του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε τη δήλωση Λαπίντ για λύση δύο κρατών στο ζήτημα της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης και τον κάλεσε σε άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.

«Η απόδειξη της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας αυτής της στάσης θα είναι η άμεση επιστροφή της ισραηλινής κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε στη Γενική Συνέλευση ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε στο δίκτυο Al Arabiya TV ότι η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για λύση δύο κρατών με τους Παλαιστίνιους είναι «θετική» αν μεταφραστεί σε πράξεις.

Η ειρήνη χρειαζόταν άμεσες συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud.

«Μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, βασισμένη σε δύο κράτη για δύο λαούς, είναι το σωστό για την ασφάλεια του Ισραήλ, για την οικονομία του Ισραήλ και για το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε την Παρασκευή από τον ΟΗΕ ο κ. Λάπιντ.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr