Τσαβούσογλου: Χώρες της Δύσης θέλουν συνέχεια στον πόλεμο για αποδυνάμωση της Ρωσίας

Τσαβούσογλου: Χώρες της Δύσης θέλουν συνέχεια στον πόλεμο για αποδυνάμωση της Ρωσίας

Στόχος της Άγκυρας είναι να φέρει κοντά τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, πρόσθεσε

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν χώρες στη Δύση οι οποίες επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία μόνο και μόνο για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αντιθέτως, πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής δημοκρατίας από το Τόκιο, στόχος της Άγκυρας είναι να φέρει κοντά τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ώστε να σταματήσει η σύγκρουση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία παραμένει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και το μόνο που δεν έχει επιβάλει τις Δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Εθνική Ένωση Τύπου της Ιαπωνίας, ο κ. Τσαβούσογλου, είπε συγκεκριμένα: «Ως Τουρκία, δεν έχουμε χάσει την ελπίδα μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Ο Πρόεδρός μας θα συνεχίσει τις επαφές του με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους δύο ηγέτες για να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο των ηγετών. Όλος ο κόσμος πληρώνει το τίμημα του πολέμου», σημείωσε.

«Ο πόλεμος δεν έχει νικητή. Μόλις το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι δύο πλευρές θα είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος. Πρέπει να υπάρχει δίκαιη ειρήνη, ειδικά για την Ουκρανία», είπε κρατώντας ίσες αποστάσεις, αλλά ανέφερε και ότι «τα κατεχόμενα εδάφη αποτελούν έδαφος της Ουκρανίας».

Πηγή: Yeni Safak, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή