Ρωσικά σύνορα τότε και τώρα: Από την εισβολή στη φυγή – Συγκριτικές εικόνες

Ρωσικά σύνορα τότε και τώρα: Από την εισβολή στη φυγή – Συγκριτικές εικόνες

Η αλλαγή στις εικόνες δείχνει πώς έχει αλλάξει η ροή του πολέμου στην Ουκρανία πλέον

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές χιλιομέτρων, αναμονή έως και 50 ωρών και τεράστιος εκνευρισμός και φόβος για κλείσιμο των συνόρων καταγράφονται στη μεθόριο της Ρωσίας με τη Γεωργία, έξι μέρες μετά την κήρυξη της μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ατέλειωτες ουρές στα σύνορα, που έχουν φωτογραφηθεί από δορυφόρο, χάρη στην αμερικανική Maxar Technologies η οποία και ανήρτησε τις εικόνες στο Twitter, συγκρίνονται με αντίστοιχες φωτογραφίες τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο από τη βόρεια Ουκρανία, όταν τεράστια πομπή πολλών χιλιομέτρων από ρωσικά τεθωρακισμένα ετοιμάζονταν να εισβάλουν στο Κίεβο.

Ρωσικά σύνορα τότε και τώρα: Από την εισβολή στη φυγή – Συγκριτικές εικόνες-1

Επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά για τους Ρώσους, που πλέον αισθάνονται τον πόλεμο στο σπίτι τους.

Ρωσικά σύνορα τότε και τώρα: Από την εισβολή στη φυγή – Συγκριτικές εικόνες-2

Έτσι αντί να περνούν τα σύνορα με Ουκρανία μέσα σε τεθωρακισμένα όπως έκαναν προ επταμήνου, σήμερα περνούν τα σύνορα με Γεωργία, αλλά και Φινλανδία, μέσα στα αυτοκίνητά τους ώστε να μην τους προλάβει το στρατολογικό γραφείο και τους στείλει να πολεμήσουν στη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Βλαντίμιρ Πούτιν επί ουκρανικού εδάφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT