ΗΠΑ για διαρροές Nord Stream: «Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς»

ΗΠΑ για διαρροές Nord Stream: «Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς»

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ, στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ανησυχίες των συμμάχων των ΗΠΑ ότι οι ρωγμές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προκλήθηκαν από σκόπιμες ενέργειες, η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει ότι επρόκειτο για «δολιοφθορά», δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Πολλοί από τους εταίρους μας, νομίζω, έχουν αποφανθεί ή πιστεύουν πως είναι δολιοφθορά. Εγώ δεν είμαι σε θέση να μπορώ να σας το πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην υπόθεση, ο στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή