Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Το Κίεβο έχει δικαίωμα να ανακαταλάβει εδάφη

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Το Κίεβο έχει δικαίωμα να ανακαταλάβει εδάφη

Η απόφαση για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα από όλες τις χώρες μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε σήμερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

59" χρόνος ανάγνωσης

Η απόφαση για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα, από όλες τις – συνολικά 30 – χώρες μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε σήμερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί άμεσα βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ωστόσο ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εμπλεκόμενο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.  

Ο ίδιος ξεκαθάρισε όμως παράλληλα ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα να επιχειρήσει να ανακαταλάβει τα υπό ρωσική κατοχή εδάφη που η Μόσχα μονομερώς και παρανόμως προσάρτησε.

«Αυτά τα εδάφη είναι ουκρανικά» και «οι νατοϊκοί σύμμαχοι δεν τα αναγνωρίζουν ως κομμάτι της Ρωσίας», όπως είπε.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τον Πούτιν να δώσει ένα τέλος στον πόλεμο τον οποίο η ρωσική πλευρά ξεκίνησε. «Εάν αφήσουμε τον Πούτιν να νικήσει στην Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό και για εμάς», δήλωσε ο Νορβηγός, σύμφωνα με τον οποίο οι τελευταίες κινήσεις της ρωσικής πλευράς αποτελούν «την πιο σοβαρή κλιμάκωση» έπειτα από την έναρξη της εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Reuters  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr