Βαρσοβία: Ό,τι έχει κατασχεθεί από Ρώσους ολιγάρχες, να δοθεί υπέρ της Ουκρανίας

Βαρσοβία: Ό,τι έχει κατασχεθεί από Ρώσους ολιγάρχες, να δοθεί υπέρ της Ουκρανίας

Μαζί με κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να αποδοθούν στο Κίεβο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι πρότεινε τη μεταφορά ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων που έχουν παγώσει στην Ευρώπη στην αποκατάσταση της Ουκρανίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με την ενεργό συμμετοχή της πολωνικής πλευράς.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο κ. Μοραβιέτσκι την Τετάρτη, μιλώντας στα εγκαίνια πολωνο-ουκρανικής διάσκεψης αφιερωμένης στην αποκατάσταση της Ουκρανίας.

Όπως είπε ο κ. Μοραβιέτσκι, η Πολωνία τάσσεται υπέρ της «κατάσχεσης και μεταφοράς της περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ρώσων ολιγαρχών, για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, της οποίας πρέπει να γίνουν μέρος οι Πολωνοί επιχειρηματίες».

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Πολωνία και οι Πολωνοί επιχειρηματίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βοήθειας προς την Ουκρανία στις πιο δύσκολες στιγμές ότι η Πολωνία και οι Πολωνοί επιχειρηματίες είναι μεταξύ εκείνων που θα ανοικοδομήσουν την Ουκρανία βάσει του νέου Σχεδίου Μάρσαλ», είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, «η ουκρανική πλευρά έχει αντίστοιχη προσέγγιση».

Πηγή: TASS 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή