Ερντογάν σε Πούτιν: Η χειρότερη ειρήνη προτιμότερη από τη συνέχιση του πολέμου

Ερντογάν σε Πούτιν: Η χειρότερη ειρήνη προτιμότερη από τη συνέχιση του πολέμου

Η Άγκυρα θέλει να συμβάλει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύναψη συμφωνίας ειρήνευσης στην Ουκρανία, και με τη συνδρομή της Άγκυρας, κάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, με τον κ. Ερντογάν να λέει ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος έστω και με μια κακή συμφωνία.

Στη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες με την ευκαιρία και των γενεθλίων του ενοίκου του Κρεμλίνου, ο κ. Ερντογάν είπε, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας, ότι ακόμη και η εγκαθίδρυση «της χειρότερης ειρήνης» στην Ουκρανία θα ήταν καλύτερη από τη «συνέχιση του πολέμου».

Ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναζήτηση ειρηνευτικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Πούτιν, που έκλεισε τα 70 έτη, άκουσε επίσης τον κ. Ερντογάν να του εύχεται και να τον καλεί να συμφωνήσουν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σε μια περίοδο που δοκιμάζονται και οι δύο πρόεδροι.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή