Ουκρανία: Οργή Μόσχας για την πρόταση Ζελένσκι περί προληπτικού πλήγματος από το ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Οργή Μόσχας για την πρόταση Ζελένσκι περί προληπτικού πλήγματος από το ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε την αποτροπή πυρηνικού χτυπήματος από τη Ρωσία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχόλια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να εξαπολύσει προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία επιβεβαίωσαν την ανάγκη για αυτό που αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά παρουσίασε στον κόσμο περαιτέρω στοιχεία για τις απειλές που θέτει το καθεστώς του Κιέβου», είπε ο κ. Λαβρόφ. «Γι’ αυτό ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την εξουδετέρωση τους».

Σε μια συζήτηση με μια αυστραλιανή δεξαμενή σκέψης την Πέμπτη, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι πιστεύει ότι τα πλήγματα ήταν απαραίτητα για να αποκλειστεί οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων.

Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των χτυπημάτων που εννοούσε, και δεν έκανε καμία αναφορά σε οποιαδήποτε ανάγκη για πυρηνικά χτυπήματα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατήγγειλε τα σχόλια του κ. Ζελένσκι ως «έκκληση να ξεκινήσει ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος με απρόβλεπτες, τερατώδεις συνέπειες», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το Κίεβο έσπευσε να διευκρινίσει την Παρασκευή ότι η έκκληση Ζελένσκι για προληπτικό πλήγμα αφορούσε σε νέες κυρώσεις και όχι σε στρατιωτική δράση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή