Γερμανία – Δημοσκόπηση: Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία

Γερμανία – Δημοσκόπηση: Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί τα ποσοστά και το προβάδισμά της σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί τα ποσοστά και το προβάδισμά της σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός, παρότι ενισχύεται, δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία.

Όπως μεταδίδει η BILD, CDU/CSU παραμένουν στο 27,5%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα και ανεβαίνει στο 19,5%, όπως και οι Πράσινοι που φθάνουν στο 19%. Ακολουθεί η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία παραμένει στο 15%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) χάνουν μισή μονάδα και περιορίζονται στο 7,5%. Η Αριστερά χάνει επίσης μισή μονάδα και βρίσκεται ακριβώς στο εκλογικό όριο του 5%.

«Παρά τα ελαφρά κέρδη για το SPD και τους Πράσινους, ο νυν κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα συγκέντρωνε την πλειοψηφία. Η Αριστερά και το FDP, τα κόμματα που απέτυχαν την Κυριακή να μπουν στο κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας, χάνουν δυνάμεις και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», δηλώνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ.

Στην κατάταξη δημοτικότητας των πολιτικών, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ παραμένει πρώτος, ενώ ακολουθούν η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ και ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή