Ρωσία: Η Ζαχάροβα παραλληλίζει τις ΗΠΑ με τον… λύκο του παραμυθιού

Ρωσία: Η Ζαχάροβα παραλληλίζει τις ΗΠΑ με τον… λύκο του παραμυθιού

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπ. Εξωτερικών προσπαθεί να αποδώσει δόλο στις αμερικανικές δηλώσεις

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, παρομοίασε την Τετάρτη τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών για την ουκρανική κρίση με τη συμπεριφορά του λύκου από το παραμύθι «Ο λύκος και τα επτά παιδιά».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Μόσχα και δεν θέλει οι μάχες στην Ουκρανία να γίνουν πυρηνικές, κάτι που θα ήταν καταστροφή για όλους. Την Τετάρτη, η κα Ζαχάροβα ρωτήθηκε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Sputnik ποια θέση έχει πάρει τώρα η Ουάσιγκτον, αν την άλλαξε, αν υπάρχει πεδίο για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

«Θυμάστε, σωστά; “Παιδιά, παιδιά, ήρθε η μητέρα σας, έφερε γάλα”», είπε η διπλωμάτης αναφερόμενη το παραμύθι «Ο λύκος και τα επτά παιδιά». «Απλώς ανοίξτε την πόρτα και αφήστε τον να μπει. Αυτό είναι περίπου το ίδιο», περιέγραψε την κατάσταση η κα Ζαχάροβα.

«Μια τέτοια ιστορία για το πώς οι “ειρηνόφιλες” Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες με τα χέρια τους πραγματοποίησαν δύο, στην πραγματικότητα, αντισυνταγματικά πραξικοπήματα στην Ουκρανία και, προμηθεύοντας όπλα εκεί και πληρώνοντας για όλα τα είδη τεχνικής και στρατιωτικής υποστήριξης και βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου, κηρύξτε την ειρήνη», είπε.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι η αποκαλούμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία συνεχίζεται εξαιτίας της παροχής όπλων από τη Δύση προς το Κίεβο, ουσιαστικά παραδεχόμενη ότι οι Δυτικοί δεν αφήνουν τη Ρωσία να νικήσει.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή