Πούτιν: Στο Καζακστάν ο Ρώσος πρόεδρος – Συνάντηση και με Ερντογάν

Πούτιν: Στο Καζακστάν ο Ρώσος πρόεδρος – Συνάντηση και με Ερντογάν

Προσπαθεί να προσεταιριστεί τις ασιατικές χώρες, κάνοντας λόγο για σύστημα αδιαίρετης ασφάλειας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για να συμμετάσχει από την Πέμπτη σε συνόδους διαφόρων περιφερειακών οργανισμών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στην Αστανά.

Ο κ. Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και των Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτες αρκετών ακόμη κρατών, ιδίως της Ασίας.

Σε δηλώσεις του από την καζακική πρωτεύουσα ο Ρώσος ηγεμόνας ισχυρίστηκε ότι «ο κόσμος γίνεται πολυπολικός και νέα κέντρα εξουσίας ενισχύονται στην Ασία». Σημείωσε ακόμη ότι «η Ρωσία κάνει τα πάντα για να σχηματίσει ένα σύστημα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας».

Επιπλέον, στο ίδιο αναθεωρητικό πλαίσιο, ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι υπέρ της αναθεώρησης των αρχών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και ότι πρέπει «να ξεπαγώσουν τα παράνομα δεσμευμένα κεφάλαια του Αφγανιστάν και να αποζημιωθεί η χώρα για τη ζημιά που προκλήθηκε εδώ και πολλά χρόνια». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Μόσχα υπέγραψε συμφωνία παροχής προμηθειών στους Ταλιμπάν, που ελέγχουν από τον Αύγουστο του 2021 το Αφγανιστάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προγραμματίζει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ, τον Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή