Τουρκία – Βαλλιστικός πύραυλος: «Έχουμε τη δυνατότητα για πιο εξελιγμένα πράγματα»

Τουρκία – Βαλλιστικός πύραυλος: «Έχουμε τη δυνατότητα για πιο εξελιγμένα πράγματα»

«Η εμβέλεια του ίσως να προκάλεσε φόβο στην Ελλάδα» σχολίασε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλουTayfun, εμβέλειας 500 χιλιομέτρων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ, σημειώνοντας ότι αποτελεί αποτέλεσμα της τεχνολογικής εξέλιξης της αμυντικής βιομηχανίας της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται μόνο ένα δείγμα των δυνατοτήτων της Τουρκίας προαναγγέλοντας την παραγωγή ακόμη πιο εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. «Η εμβέλεια του ίσως να προκάλεσε φόβο στην Ελλάδα» σχολίασε ο ίδιος.

«Το σχέδιο Tayfun αφορά το πυραυλικό σύστημα που έχει εμβέλεια 500 χιλιομέτρων. Μιλάμε για έναν βαλλιστικό πύραυλο. Είναι ένας πύραυλος που κατασκευάστηκε με την έρευνα και τεχνολογία της εταιρείας Roketsan. Η παραγωγή του έγινε με δική μας τεχνολογία. Η εμβέλεια του ίσως να προκάλεσε φόβο στην Ελλάδα. Ήδη πριν από τον πύραυλο αυτό είχαμε ήδη ξεκινήσει την παραγωγή των πυραύλων εμβέλειας τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων.

Είχαμε ξεκινήσει και την παραγωγή βλημάτων μεγάλης εμβέλειας τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας και αποτελούν σημαντικός πολλαπλασιαστή ισχύος. Ως αποτέλεσμα ο πυραυλος Tayfun δεν είναι κάποιο τρομερό σχέδιο, δεδομένου των τεχνολογικών δυνατοτήτων μας όπως και των ικανοτήτων της Roketsan. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πιο εξελιγμένα πράγματα και τα προγράμματα αυτά ήδη προχωρούν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή