Ουκρανία: Επίσκεψη-έκπληξη του Γερμανού προέδρου στο Κίεβο

Ουκρανία: Επίσκεψη-έκπληξη του Γερμανού προέδρου στο Κίεβο

Η μετάβαση του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην ουκρανική πρωτεύουσα είχε αναβληθεί προ ημερών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσδόκητη επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το πρωί της Τρίτης, επικαλούμενο πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV.

Ο Γερμανός πολιτειακός ηγέτης επρόκειτο να επισκεφθεί προ ημερών το Κίεβο, την περίοδο που μετέβη εκεί και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αλλά αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του όταν άρχισαν οι σαρωτικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων στις ουκρανικές μεγαλουπόλεις αυτόν τον μήνα, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας.

Οι σχέσεις του κ. Σταϊνμάιερ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι σχετικά ευαίσθητες, καθώς το Κίεβο έχει κατηγορήσει τον Γερμανό πρόεδρο και πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι δεν είχε τηρήσει σαφώς καταδικαστική στάση έναντι της Ρωσίας στο παρελθόν, πράγμα που η γερμανική προεδρία έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

Η επίσκεψη όμως του κ. Σταϊνμάιερ την Τρίτη αναμένεται να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από πρότερες διαφωνίες και από την ακύρωση της πρόσφατης μετάβασής του στο Κίεβο, τη στιγμή μάλιστα που εντείνεται η ουκρανική αντεπίθεση στα νότια και τα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Γερμανός πρόεδρος έχει ήδη αφιχθεί στην Ουκρανία, κατά το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, και προσβλέπει σε συνάντησή του με τον κ. Ζελένσκι.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή