Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία

Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ρίσι Σούνακ, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για τη χώρα της δήλωσε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή της στο κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας, στο 10 της οδού Ντάουνινγκ.

Η πρωθυπουργός με τη συντομότερη θητεία στην ιστορία της Βρετανίας δεν παρέλειψε να ευχηθεί και καλή επιτυχία στον διάδοχό της, τον Ρίσι Σούνακ, για «το καλό της Βρετανίας».

Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία-1
REUTERS/Henry Nicholls

 

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι πρωθυπουργός, ειδικά καθώς οδήγησα τη χώρα στο πένθος για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ», είπε, πριν προβεί σε σύντομο απολογισμό των επιτευγμάτων των επτά εβδομάδων διακυβέρνησής της.

«Πρέπει να είμαστε τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να έχουμε χαμηλή ανάπτυξη, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες που μας παρέχει το Brexit, όπως χαμηλότερους φόρους και μεγαλύτερη ανάπτυξη, με περισσότερες δουλειές, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες για τον λαό μας», είπε η κα Τρας.

Τόνισε μάλιστα ότι «τώρα πρέπει περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε την Ουκρανία έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει», δήλωσε.

«Εύχομαι στον Ρίσι Σούνακ κάθε επιτυχία για το καλό της χώρας», είπε, ευχαριστώντας την οικογένειά της, φίλους και συνεργάτες, τονίζοντας ότι θα αποσυρθεί τώρα στα ορεινά του κοινοβουλίου για να υπηρετήσει την εκλογική της περιφέρεια.

«Ξέρω ότι μπροστά έρχονται καλύτερες ημέρες», είπε κλείνοντας.

Στην 90 δευτερολέπτων ανακοίνωση της παραίτησής της την περασμένη Πέμπτη είχε ζητήσει συγγνώμη για την αποτυχία της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία-2
REUTERS/Kevin Coombs

 

Η κα Τρας μετέβη ακολούθως στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία, με τον Ρίσι Σούνακ να ακολουθεί για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο.

Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία-3
REUTERS/Hannah McKay

 

Στις 13.35 ώρα Ελλάδος αναμένεται η πρώτη δήλωση του κ. Σούνακ ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: BBC, Sky News

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή