Χορός και σερφ με συνταγή γιατρού

Χορός και σερφ με συνταγή γιατρού

Μελέτη για τις δραστηριότητες που μπορούν να αμβλύνουν το άγχος σε νέους ασθενείς πραγματοποιεί το βρετανικό ΕΣΥ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελέτη για τις δραστηριότητες που μπορούν να αμβλύνουν το άγχος σε νέους ασθενείς πραγματοποιεί το βρετανικό ΕΣΥ. Στη μελέτη θα συμμετάσχουν 600 νέοι ηλικίας 11 έως 18 ετών, στους οποίους αντί φαρμακευτικών σκευασμάτων το βρετανικό ΕΣΥ θα συνταγογραφεί τη συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως το σέρφινγκ, η άσκηση με πατίνια, η κηπουρική, διάφορες αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας, περιορίζοντας το άγχος και την κατάθλιψη.

Η έρευνα εκπονείται από το University College London και αν πράγματι τα συμπεράσματά της είναι ενθαρρυντικά, τότε το ΝΗS θα προσπαθήσει να δώσει πρόσβαση σε τέτοιες δραστηριότητες σε χιλιάδες νέους σε ολόκληρη την Αγγλία, που σήμερα περιμένουν σε λίστες αναμονής επί μήνες μέχρι να τους παρασχεθεί συμβατική θεραπεία, περίοδο κατά την οποία η ψυχική τους κατάσταση επιδεινώνεται.

Μελέτη του βρετανικού ΕΣΥ για την επίδραση αθλητικών δραστηριοτήτων σε εφήβους με αγχώδη διαταραχή.

Οπως τονίζει η δρ Ντέιζι Φάνκορτ, ειδική ψυχικής υγείας στο University College London, «η ψυχική υγεία των νέων είναι μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας. Τα παιδιά και οι έφηβοι που χρήζουν βοήθειας περιμένουν μήνες σε λίστες αναμονής μέχρι να δουν κάποιον ειδικό, διάστημα κατά το οποίο επιδεινώνεται η κατάσταση του 66% των ασθενών. Η λεγόμενη “κοινωνική συνταγογράφηση” μπορεί να στηρίξει αυτά τα παιδιά, ενώ περιμένουν τους ειδικούς, δίνοντάς τους πρόσβαση σε δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους, όπως και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξής τους».

Η δρ Φάνκορτ και οι συνεργάτες της, στη διάρκεια της μελέτης, θα αξιολογήσουν τη συμμετοχή των νέων στις δραστηριότητες, το πόσο εφικτό είναι τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτές και το κόστος του εγχειρήματος. Μια μικρότερη έρευνα για την «κοινωνική συνταγογράφηση» είχε εκπονηθεί σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας το 2018, αλλά η τωρινή είναι η μεγαλύτερη του είδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή