Ιταλία: Συνεχίζει να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Μελόνι

Ιταλία: Συνεχίζει να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Μελόνι

Τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι ανεβάζουν δημοσκοπικά τα ποσοστά τους λίγες εβδομάδες έπειτα από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ενώ αντιθέτως η αντιπολιτευόμενη κεντροαριστερά υποχωρεί.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πιο πρόσφατο γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Swg για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La 7, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της νυν πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι εξασφαλίζει ποσοστό 29,1%.

Με άλλα λόγια, η εν λόγω – κυβερνώσα πια – πολιτική παράταξη παρουσιάζεται να ανεβάζει τα ποσοστά της μόλις λίγες εβδομάδες έπειτα από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στις οποίες εκείνη είχε εξασφαλίσει 26%, ενώ αντιθέτως η αντιπολιτευόμενη κεντροαριστερά υποχωρεί δημοσκοπικά.   

Η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκο Λέτα δεν ξεπερνά το 16,3% ενώ περίπου ίδιο είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει και το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Η κεντρώα συμμαχία Azione (Δράση) «πείθει» το 8,6% των Ιταλών, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι το 7,9% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 6,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου: τα Αδέλφια της Ιταλίας είχαν λάβει το 26% των ψήφων, το Δημοκρατικό Κόμμα το 19%. τα Πέντε Αστέρια το 15,6%, η Λέγκα το 8,9%, η Φόρτσα Ιτάλια το 8,3% και η συμμαχία Azione το 7,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή