Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις, τουλάχιστον έξι πυραύλων

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις, τουλάχιστον έξι πυραύλων

Στις βολές το απόγευμα της Τετάρτης περιλαμβάνονταν και αντιαεροπορικοί πύραυλοι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε έξι ακόμη πυραύλους την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων, ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την Επιτροπή των Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα έχει καταγράψει επιπλέον εκτοξεύσεις έξι βλημάτων, όπως πυραύλων εδάφους-αέρος, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Κίτρινη Θάλασσα», ανέφερε η δήλωση του νοτιοκορεατικού στρατού το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Οι νέες βολές καταγράφηκαν μεταξύ 4.30 και 5.10 το απόγευμα, εντείνοντας την ανησυχία στη Σεούλ

Νωρίτερα, η νοτιοκορεατική πλευρά ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε εκτοξεύσει τουλάχιστον 17 πυραύλους σε μια ημέρα, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και πυραύλων εδάφους-αέρος. Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε επίσης πυροβολικό εναντίον εικονικών στόχων στη νεκρή ζώνη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, εκτοξεύοντας περίπου 100 οβίδες.

Το πρωί, ένας από τους βαλλιστικούς πύραυλους μικρού βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας κατευθύνθηκε προς το νησί Ουλέουνγκντο της Νότιας Κορέας, έπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας νότια της βόρειας συνοριακής γραμμής, την οποία η Σεούλ θεωρεί ντε φάκτο σύνορα.

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής εκδόθηκε στο νησί για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια. Σε απάντηση στις εκτοξεύσεις, αεροσκάφη της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν τρεις πυραύλους αέρος-εδάφους στη θάλασσα βόρεια της βόρειας συνοριακής γραμμής.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε επίσης περισσότερες από 100 οβίδες πυροβολικού από την βορειοκορεατική πλευρά στην ανατολική θαλάσσια ζώνη ασφαλείας που ορίστηκε στο πλαίσιο μιας διακορεατικής στρατιωτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 για τη μείωση των συνοριακών εντάσεων.

Η Νότια Κορέα έστειλε επίσημο προειδοποιητικό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, καλώντας το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει αμέσως όλες τις προκλήσεις, ανέφερε το πρακτορείο στη Σεούλ.

Πηγή: Yonhap

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή