Λονδίνο: Οι Ρώσοι στήνουν οχυρωματική γραμμή γύρω από τη Μαριούπολη

Λονδίνο: Οι Ρώσοι στήνουν οχυρωματική γραμμή γύρω από τη Μαριούπολη

Οι δυνάμεις κατοχής ενισχύουν την άμυνά τους επίσης στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ενισχύει τις αμυντικές της γραμμές στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί προσωρινά για να αποτρέψει την ταχεία προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων σε περίπτωση σημαντικής ανακάλυψης, σύμφωνα με αναφορά των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Η Ρωσία άρχισε να χτίζει αμυντικές δομές γύρω από τη Μαριούπολη που έχει καταλάβει εδώ και μήνες τη νότια Ουκρανία. Για να γίνει αυτό, δύο εργοστάσια παράγουν τσιμεντένιες πυραμιδικές αντιαρματικές κατασκευές, γνωστές ως «δόντια του δράκου».

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, πιθανότατα οι οχυρώσεις αυτές είναι εγκατεστημένες μεταξύ της Μαριούπολης και του χωριού Νικόλσκε και από τη βόρεια Μαριούπολη έως το χωριό Στάρι Κριμ, στα όρια με την Κριμαία. Η Μαριούπολη είναι μέρος της «χερσαίας γέφυρας» της Ρωσίας με την Κριμαία.

Επιπρόσθετα στάλθηκαν αντιαρματικά υλικά για την προετοιμασία αμυντικών οχυρώσεων στην κατεχόμενη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Η Ρωσία ενισχύει τις γραμμές της στις περιοχές κατοχής. Στις 19 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της μισθοφορικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε την κατασκευή μιας οχυρωμένης «Γραμμής Wagner» στην περιοχή του Λουχάνσκ που κατέχεται προσωρινά από τη Ρωσία.

Όπως επισημαίνουν οι βρετανικές υπηρεσίες, όλη αυτή η δραστηριότητα δείχνει πως η Ρωσία κάνει μια σημαντική προσπάθεια ώστε να ετοιμάσει την άμυνά της σε βάθος, πίσω από το σημερινό μέτωπο, προφανώς αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση τυχόν ταχείας ουκρανικής προέλασης.

Πηγή: Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή