Επιχείρηση «Ειρήνη»: Στρατιωτικά οχήματα κατασχέθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Στρατιωτικά οχήματα κατασχέθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

Δεκάδες στρατιωτικά οχήματα μετέφερε στη Λιβύη εμπορικό πλοίο που εντοπίστηκε από κλιμάκιο που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θωρακισμένα οχήματα για στρατιωτική χρήση μετέφερε στη Λιβύη το εμπορικό σκάφος MV Meerdijk όπως προέκυψε μετά από έλεγχο κλιμακίου της πολυεθνικής δύναμης που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη», η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Αφρικανική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πολεμικά σκάφη που επιχειρούσε στην κεντρική Μεσόγειο εντόπισε ένα ύποπτο πλοίο καθ’ οδόν προς τη Λιβύη. Κατόπιν αιτήματος της διοίκησης της επιχείρησης, η Ολλανδία, ως κράτος σημαίας του πλοίου, έδωσε τη συγκατάθεσή της χωρίς καθυστέρηση για να πραγματοποιηθεί σχετική επιθεώρηση και στις 11 Οκτωβρίου, στάλθηκε ειδική ομάδα επιβίβασης.

Η ομάδα ανακάλυψε δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, με πιθανή παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Τα οχήματα κατασχέθηκαν και το πλοίο εκτράπηκε σε ευρωπαϊκό λιμάνι για περαιτέρω έλεγχο. Εκεί μετά από επιθεώρηση από ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, τα οχήματα αποθηκεύτηκαν στην ξηρά.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή