Σον Πεν: Χάρισε ένα από τα δύο του Όσκαρ στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (βίντεο)

Σον Πεν: Χάρισε ένα από τα δύο του Όσκαρ στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (βίντεο)

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και πολιτικός ακτιβιστής επισκέφτηκε πρόσφατα τον Ουκρανό πρόεδρο στο Κίεβο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σον Πεν χάρισε ένα από τα δύο του Όσκαρ στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του ηθοποιού, σκηνοθέτη και πολιτικό ακτιβιστή στο Κίεβο. 

«Είναι απλώς μια συμβολική κίνηση, αλλά αν ξέρω ότι είναι εδώ, τότε θα νιώθω καλύτερα και αρκετά δυνατός για τις μάχες» είπε ο Πεν σε στιγμιότυπο από βίντεο που ανάρτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Όταν κερδίσεις [τον πόλεμο], να το φέρεις πίσω στο Μαλιμπού, γιατί θα αισθάνομαι πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα κομμάτι μου εδώ» τόνισε. Σε αντάλλαγμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας απένειμε στον ηθοποιό το παράσημο του Τάγματος Αξίας «για την ειλικρινή υποστήριξή του και τη σημαντική συμβολή του στην αύξηση της δημοτικότητας της Ουκρανίας στον κόσμο».

Ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία και εργαζόταν σε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη χώρα, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή τον Μάρτιο. «Ο Σον Πεν επιδεικνύει γενναιότητα που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς», έλεγε ο Ζελένσκι εκείνη τη χρονική περίοδο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Πεν διέφυγε στην Πολωνία και επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τον Απρίλιο είπε ότι σκέφτηκε να μείνει στην Ουκρανία περισσότερο για να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Deadline 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή