Εισηγητής για Τουρκία στο Ε.Κ.: Η δικαστική εξουσία έχει εργαλειοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς

Εισηγητής για Τουρκία στο Ε.Κ.: Η δικαστική εξουσία έχει εργαλειοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς

Για εργαλειοποίηση της δικαστικής εξουσίας στην Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς κάνει λόγο ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Νάτσο Σάντσες Αμόρ, αναφερόμενος στη δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εργαλειοποίηση της δικαστικής εξουσίας στην Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς κάνει λόγο ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Νάτσο Σάντσες Αμόρ, αναφερόμενος στη δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ειδικότερα, σημειώνει: «Η δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλουω -αναβάλλεται σήμερα για τις 14 Δεκεμβρίου- είναι κάτι αδιανόητο για κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Ο εισαγγελέας που ζητεί ποινή φυλάκισης και πολιτική απαγόρευση για ένα τέτοιο σχόλιο δείχνει πώς η δικαστική εξουσία έχει εργαλειοποιηθεί κατάφωρα για πολιτικούς σκοπούς στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε σήμερα από δικαστήριο να καταδικάσει για προσβολή δημόσιων αξιωματούχων τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και να επιβάλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον δημοφιλή πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όμως η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο.

Ο 52χρονος Ιμάμογλου, που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, δικάζεται για μια ομιλία το 2019 για τις δημαρχιακές εκλογές που ακυρώθηκαν εκείνη τη χρονιά, στην οποία είπε πως εκείνοι που έλαβαν την απόφαση για επανάληψη των εκλογών ήταν «ηλίθιοι». 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Ιμάμογλου θα ήταν μια ισχυρή πρόκληση για τον Ερντογάν, αν ο πρώτος θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή