Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν

Άθλια επίθεση καταγγέλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «βλέπει» τρομοκρατική ενέργεια και υπόσχεται την τιμωρία των ενόχων μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένη είναι η Τουρκία από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολυσύχναστο πεζόδρομο κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-1
Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-2

Από την έκρηξη 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 53. Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα εντός της Λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε ταχύτατα.

Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην περιοχή Μπέγιογλου ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-3
Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-4
Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-5

«Όταν άκουσα την έκρηξη σάστισα οι άνθρωποι πάγωσαν, κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Τότε, άρχισαν να τρέχουν μακριά. Τι άλλο μπορούσες να κάνεις», δήλωσε ο 45χρονος Μεχμέτ Ακους, ένας εργαζόμενος σε ένα εστιατόριο στην Ιστικλάλ.

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη – Οι δηλώσεις Ερντογάν-6

«Οι συγγενείς μου με πήραν στο τηλέφωνο. Ξέρουν ότι εργάζομαι στην Ιστικλάλ. Τους διαβεβαίωσα ότι είμαι καλά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TRT, αλλά και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσαν ότι η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές πόλεις έχουν στο παρελθόν γίνει στόχοι των Κούρδων αποσχιστών, ενόπλων ισλαμιστών, αλλά και άλλων ομάδων.

Άθλια επίθεση καταγγέλλει ο Ερντογάν

«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση.

Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων από την έκρηξη στη Λεωφόρο Ιστικλάλ», ανέφερε στο Twitter ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

(Φωτογραφίες: REUTERS)

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή