Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν πάνω από 400 εγκλήματα πολέμου στη Χερσώνα

Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν πάνω από 400 εγκλήματα πολέμου στη Χερσώνα

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ερευνητές εντόπισαν σορούς στρατιωτικών και αμάχων σε περιοχές της επαρχίας της Χερσώνας που απελευθερώθηκαν από τη ρωσική κατοχή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι έχουν διαπραχθεί περισσότερα από 400 ρωσικά εγκλήματα πολέμου στη  Χερσώνα.

«Ερευνητές κάνουν λόγο για πάνω 400 ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Βρέθηκαν σοροί αμάχων και στρατιωτικών», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη του ομιλία που μεταδόθηκε σήμερα το βράδυ.

Συμπλήρωσε ότι 226 οικισμοί, με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, έχουν σταθεροποιηθεί και ο νόμος σε αυτές τις περιοχές έχει αποκατασταθεί.

Ρώσοι στρατιώτες και μισθοφόροι έχουν συλληφθεί.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι μάχες στην επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, χωρίς να έχουν μειωθεί οι ρωσικές επιθέσεις.

«Οι μάχες στην επαρχία Ντονέτσκ είναι εξίσου έντονες όπως ήταν τις προηγούμενες ημέρες», είπε και τόνισε πως «το επίπεδο των ρωσικών επιθέσεων δεν έχει μειωθεί. Και το επίπεδο ανθεκτικότητας και θάρρους μας είναι στο ύψιστο επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή