Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στην Τουρκία παρουσία του αρχηγού της CIA

Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στην Τουρκία παρουσία του αρχηγού της CIA

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας στην Άγκυρα - Ο επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς επισκέφθηκε την Άγκυρα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σήμερα, Δευτέρα.

«Δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις. Δεν συζητά για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία» δήλωσε πριν τη συνάντηση ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι ο Μπερνς θα έθετε επίσης το ζήτημα των Αμερικανών που βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρωσία.

Τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Άγκυρα επιβεβαίωσε και το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε ότι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Kommersant δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον σκοπό των συνομιλιών, ενώ σημείωσε ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR της Ρωσίας, φέρεται να είναι μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Η είδηση περι συνομιλιών Ρωσίας – ΗΠΑ έρχεται την ώρα που η Ουκρανία πανηγυρίζει για την ανακατάληψη της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής νίκη των δυνάμεών της, μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.

Η Άγκυρα διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο βοήθησε να συναφθεί συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από αποκλεισμένα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή