Νέα συμφωνία Λονδίνου – Παρισιού στο μεταναστευτικό

Νέα συμφωνία Λονδίνου – Παρισιού στο μεταναστευτικό

Αυξάνεται κατά οκτώ εκατομμύρια στερλίνες το ποσό που θα χορηγεί η Βρετανία στις γαλλικές αρχές προκειμένου να μη φτάνουν στις ακτές της μετανάστες που διαπλέουν με μικρά σκάφη τη Μάγχη. Αυτό προβλέπεται από την αναθεωρημένη διακρατική συμφωνία για το μεταναστευτικό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται κατά οκτώ εκατομμύρια στερλίνες το ποσό που θα χορηγεί η Βρετανία στις γαλλικές αρχές προκειμένου να μη φτάνουν στις ακτές της μετανάστες που διαπλέουν με μικρά σκάφη τη Μάγχη. Αυτό προβλέπεται από την αναθεωρημένη διακρατική συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Οι επιπλέον οικονομικοί πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη εποπτεία των γαλλικών ακτών, ενώ θα αυξηθεί, το επόμενο πεντάμηνο, από 200 σε 300 ο αριθμός των Γάλλων αστυνομικών που θα περιπολούν στις επίμαχες περιοχές, ώστε να μην αποπλέουν μικρά σκάφη μεταφέροντας μετανάστες στη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν σε βρετανικό έδαφος μετά την αναθεώρηση της συμφωνίας με τις γαλλικές αρχές.

Αύξηση της βρετανικής χρηματοδότησης στα 63 εκατ. στερλίνες και περισσότεροι Γάλλοι αστυνομικοί στη Μάγχη.

Φέτος έχουν φτάσει στη Βρετανία, προερχόμενοι από τη Γαλλία, περισσότεροι από 40.000 μετανάστες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, η αναθεώρηση της συμφωνίας προβλέπει αύξηση της βρετανικής χρηματοδότησης στη Γαλλία από τα 55 εκατομμύρια στερλίνες, που δόθηκαν πέρυσι, στα 63 εκατομμύρια για τη φετινή χρονιά.

Η ενίσχυση των πόρων θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των επενδύσεων σε μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και κλειστά συστήματα τηλεόρασης στους γαλλικούς λιμένες, ώστε να αποτρέπονται οι παράνομες διελεύσεις, χρηματοδότηση για την ανάπτυξη σκύλων ιχνηλατών στα λιμάνια, προκειμένου να εντοπίζονται άτομα που προσπαθούν παράνομα να επιβιβαστούν σε φορτηγά με προορισμό τη Βρετανία, και επενδύσεις σε κέντρα υποδοχής και επαναπροώθησης στη Γαλλία. Επίσης, η νέα συμφωνία επιτρέπει σε Βρετανούς παρατηρητές να παρίστανται στα γαλλικά σημεία συνοριακών ελέγχων και αντιστοίχως Γάλλων στα βρετανικά, ώστε να διευκολυνθεί η ανταλλαγή πληροφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή