Κρεμλίνο: Η άρνηση Ζελένσκι για «Μινσκ 3» δείχνει έλλειψη βούλησης για συνομιλίες

Κρεμλίνο: Η άρνηση Ζελένσκι για «Μινσκ 3» δείχνει έλλειψη βούλησης για συνομιλίες

Η Μόσχα κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο ότι δεν επιθυμεί πραγματικά την έναρξη διαπραγματεύσεων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς αρνητική ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου στη δέσμη ιδεών Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που προβλέπουν μεταξύ άλλων την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα, με τη Μόσχα να τονίζει ότι οι προτάσεις δείχνουν πως το Κίεβο δεν θέλει ειρηνευτική συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι, το Κρεμλίνο θεωρεί πως αναφορά του Ουκρανού προέδρου ότι δεν πρέπει να συναφθεί τρίτη συμφωνία του Μινσκ, σε συνέχεια των δύο προηγούμενων τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύει πως η ουκρανική κυβέρνηση στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν επιθυμεί καν την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Στη σχετική δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το πρωί της Τρίτης τις προτάσεις που καταθέτει ο κ. Ζελένσκι για διακοπή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Επρόκειτο για την αναφορά του Ουκρανού προέδρου σε ένα πλαίσιο για διαπραγματεύσεις, που όμως δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μια συμφωνία όπως οι δύο προηγούμενες που υπογράφηκαν στη λευκορωσική πρωτεύουσα Μινσκ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς, καθώς όπως τόνισε ο κ. Ζελένσκι η Ρωσία καταπάτησε και τις δύο.

Ο κ. Ζελένσκι κατέθεσε τις σχετικές προτάσεις στο μήνυμά του μέσω κλειστού κυκλώματος προς της Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησία το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή