A.P.: Δεύτερη πηγή μιλά για ρωσικούς πυραύλους στην Πολωνία

A.P.: Δεύτερη πηγή μιλά για ρωσικούς πυραύλους στην Πολωνία

Δεύτερη πηγή, κατά την οποία ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία, επικαλείται το Associated Press

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη πηγή, κατά την οποία ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία, επικαλείται το Associated Press. Εφόσον επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη αναφορά, θα είναι η πρώτη φορά στον πόλεμο που ρωσικοί πύραυλοι πέφτουν σε χώρα του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε -σύμφωνα με το Associated Press- ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για δύο ρωσικούς πυραύλους που κατέληξαν σε πολωνικό έδαφος, τονίζοντας ωστόσο ότι εξετάζει τις συγκεκριμένες αναφορές. «Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου κατά τα οποία ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία εντός της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις αναφορές και το εξετάζουμε περαιτέρω» είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές, τις οποίες, πάντως, εξετάζει προκειμένου να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ώστε να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους στην Πολωνία, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή συλλέγει περισσότερες πληροφορίες. 

Οι αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα είναι «απίστευτα ανησυχητικές», δήλωσε απόψε ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη προτού εξετάσει τις επόμενες ενέργειές της. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναμένεται να συνομιλήσει με τον Πολωνό ομόλογό του τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή