Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να καταλάβει τα όριά της

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να καταλάβει τα όριά της

Σταθερός παραμένει στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέες του δηλώσεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Μπαλί όπου βρίσκεται για τις εργασίες της συνόδου των G20.

«Η Ελλάδα να καταλάβει τα όριά της, να θυμάται την ιστορία» είπε ο Ερντογάν, ενώ επανέλαβε την φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» κλιμακώνοντας εκ νέου τις απειλές. Μάλιστα υπογράμμισε ότι για εκείνον η παραπάνω στάση αποτελεί βασική αρχή.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 2-3 πρόσωπα που δεν κάθονται ήσυχα. Αυτοί κάνουν συνεχώς δηλώσεις. Δεν ξέρουν τα όριά τους. Σε αυτό το σημείο λοιπόν εμείς λέμε: «Γείτονα. Μην τα βάζεις πολύ μαζί μας. Πού είναι η Τουρκία, που είσαι εσύ;» είπε.

Στο στόχαστρό του Ερντογάν μπήκαν επίσης για άλλη μια φορά τα νησιά του Αιγαίου με τον Τούρκο πρόεδρο να καλεί την Ελλάδα να μην τα εξοπλίζει καθώς αυτό «δεν έχει κανένα νόημα». «Δεν είναι ζήτημα ισχύος, είναι ζήτημα καρδιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη χώρα μας να σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε και για την απόκτηση καθεστώτος παρατηρητή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών. «Για τη ”Βόρειο Κύπρο” ισχύει η απόφαση που πήραμε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Και δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από καμία πλευρά, από καμία χώρα σχετικά με αυτήν την απόφαση. Αυτή η δουλειά έχει τελειώσει. Στο επόμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση στις χώρες που προσεγγίζουν το θέμα αυτό αρνητικά, όπου χρειάζεται» απάντησε.

Όσον αφορά το θέμα που σχετίζεται με την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος SAMP-T, ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια τεχνικά εμπόδια προς το παρόν, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτά θα ξεπεραστούν μετά τις συναντήσεις που θα έχει με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή