Ρωσία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη

Ρωσία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη

Την πιθανότητα ρωσικής προβοκάτσιας εγείρει ο Πολωνός πρωθυπουργός - «Δεν ήταν ουκρανικός ο πύραυλος», λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη στη Μόσχα, την επομένη της εκτόξευσης ενός πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία, σε ένα συμβάν που ενίσχυσε τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και την εξάπλωσή του.

«Ο Πολωνός πρέσβης καλείται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο χθεσινό περιστατικό, όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν πύραυλο στην ανατολική Πολωνία.

Την πιθανότητα προβοκάτσιας εγείρει ο Μοραβιέτσκι

Σήμερα το απόγευμα ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πιθανό το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας να ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών υποδομών κοντά στα σύνορα ήταν μια σκόπιμη πρόκληση που έγινε με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι Βαρσοβία και ΝΑΤΟ είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι πιθανότατα επρόκειτο για ένα «θλιβερό ατύχημα» που συνέβη από ουκρανικό πύραυλο και όχι, όπως αρχικά υπαινίχθηκαν ορισμένες αναφορές, από τη Ρωσία.

Ζελένσκι: Δεν ήταν δικός μας πύραυλος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή