Γαλλία: Νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μαθήτριας

Γαλλία: Νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μαθήτριας

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία 14χρονης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινή γνώμη η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 14χρονου κοριτσιού στο νότιο τμήμα της χώρας, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα μια 12χρονη στο Παρίσι.

Την Παρασκευή, η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 14χρονης, αφού την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του την ώρα που έφευγε από το σχολείο της εκείνη την ημέρα.

Η 14χρονη Βανέσα βρέθηκε νεκρή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και ο 31χρονος ταυτοποιήθηκε γρήγορα με τη βοήθεια υλικού από κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο εισαγγελέας της Αζάν (νότια Γαλλία) δήλωσε το Σάββατο σε δημοσιογράφους πως όταν αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 31χρονου στη Μαρμάντ, τους είπε «ξέρω γιατί είστε εδώ» και ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί το 2006 (σε ηλικία 15 ετών τότε) για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ημερών με αναστολή.

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την άγρια δολοφονία της 12χρονης Λόλα, της οποίας η σορός βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις αρχές, η άτυχη μαθήτρια είχε πέσει θύμα βιασμού και βασανιστηρίων προτού τελικά δολοφονηθεί. Μια 24χρονη συνελήφθη και σε βάρος της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η δολοφονία της Λόλα πυροδότησε επίσης πολιτική ένταση, με την αντιπολίτευση να εγείρει ζήτημα αυστηρότερης διαχείρισης του μεταναστευτικού, επειδή η 24χρονη συλληφθείσα ήταν μετανάστρια, της οποίας η άδεια παραμονής είχε λήξει.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή