Δίκτυο 6.000 ατόμων υπηρετεί τον Ερντογάν στην Ευρώπη «εξουδετερώνοντας» τους επικριτές του

Δίκτυο 6.000 ατόμων υπηρετεί τον Ερντογάν στην Ευρώπη «εξουδετερώνοντας» τους επικριτές του

Πρόκειται για έναν «ιστό αράχνης» που έχουν πλέξει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, το επίκεντρο του οποίου βρίσκεται στη Γερμανία.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταγγελία ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στήσει στην Ευρώπη ένα δίκτυο υποστηρικτών που, ακόμη και με παράνομα μέσα, επιχειρούν να εξουδετερώσουν όλους όσοι θα μπορούσαν να βλάψουν το τουρκικό καθεστώς, καταλήγουν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, πρώην ανταποκριτές στην Τουρκία, Λορ Μαρσάν και Ζιλιόμ Περιέ, μέσα από το βιβλίο που εξέδωσαν με τον τίτλο «Οι Λύκοι Αγαπούν την Ομίχλη», («Les Loups aiment la brume»).

Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για μια έρευνα με αντικείμενο τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναπτύξει ένα δίκτυο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο αυτών που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους του. Οι δύο δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για αδήλωτο στρατό, του οποίου αιχμή του δόρατος είναι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Δίκτυο 6.000 ατόμων υπηρετεί τον Ερντογάν στην Ευρώπη «εξουδετερώνοντας» τους επικριτές του-1

Παρουσιάζοντας το βιβλίο, η εφημερίδα Le Monde, της οποίας ανταποκριτής στην Τουρκία υπήρξε ένας εκ των συγγραφέων, ο Ζιλιόμ Περιέ (σ.σ. η Λορ Μαρσάν ήταν της Figaro), αναφέρει ότι το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί τα πλοκάμια του στην Ευρώπη για να εξουδετερώσει, να συλλάβει ή να βλάψει τους αντιπάλους του. Πρόκειται για έναν «ιστό αράχνης» που έχουν πλέξει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, το επίκεντρο του οποίου βρίσκεται στη Γερμανία, αναφέρει η Le Monde. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια ομάδα περίπου 6.000 ατόμων (μυστικών πρακτόρων, πληρωμένων δολοφόνων, διπλωματών, πληροφοριοδοτών, πολιτικών ακτιβιστών, επιχειρηματιών κ.ά.).

Οι δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική ΜΙΤ εμπλέκεται στη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του PKK που είχε λάβει χώρα σε διαμέρισμα στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2013. Η υπόθεση εκείνη ακόμη δεν έχει κλείσει, αλλά οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν δείχνουν προθυμία να συνδράμουν τις δικαστικές αρχές, σημειώνουν οι δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή