Ουκρανία: Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Ουκρανία: Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης δεσμεύεται ότι το Κίεβο θα έχει σχεδόν «κανονική κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας» μέχρι το Σάββατο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παροχή ρεύματος στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, θα πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με σύμβουλο του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Βιομηχανίας δήλωσε ότι ο «βασικός παράγοντας» για την αποκατάσταση της παροχής ενέργειας στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία ήταν η λειτουργία των τριών πυρηνικών σταθμών της χώρας.

«Τώρα ο βασικός παράγοντας είναι οι πυρηνικοί σταθμοί. Υπάρχει επί του παρόντος έλλειψη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», είπε ο Χαρτσένκο.

«Κρίνοντας από την κατάσταση, οι πυρηνικοί μας σταθμοί θα φτάσουν στην κανονική προγραμματισμένη δυναμικότητά τους μέχρι απόψε. Αυτό θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα διακοπών και οι άνθρωποι θα λαμβάνουν ρεύμα για τουλάχιστον 16 έως 18 ώρες την ημέρα», πρόσθεσε.

«Η πόλη του Κιέβου θα έχει λίγο πολύ κανονική κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας αύριο», τόνισε.

Οι επιθέσεις κατέστρεψαν περισσότερο από το ήμισυ του «βασικού εξοπλισμού» του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή